Coinnovem Sabadell, d’idees innovadores pel desenvolupament urbà

WhatsApp Image 2018-07-09 at 16.01.40

A través d’aquest concurs, l’Ajuntament vol potenciar que les empreses, centres de recerca i universitats identifiquin la ciutat com un lloc obert a l’aplicació amb caràcter “pilot” de noves solucions innovadores per al desenvolupament urbà, de la mateixa manera que ja ho estan fent amb èxit des de fa anys ciutats més grans a nivell europeu.

Així, proposa un ampli espectre de reptes genèrics relacionats amb el desenvolupament urbà als que han de donar resposta les candidatures que es presentin: mobilitat, participació, economia circular i col·laborativa, administració electrònica i govern digital, medi ambient i energia, escletxa digital, comerç, turisme, salut, esport. Són reptes clau que té la ciutat per al seu desenvolupament sostenible i inclusiu, i el propi Ajuntament per consolidar-se com una administració àgil, transparent i que s’expressa amb el mateix llenguatge que la ciutadania.

El termini de presentació de candidatures s’obrirà en els propers dies i estarà obert fins el 31 d’octubre. Les candidatures es podran presentar tant digitalment com presencialment a les oficines d’atenció ciutadana, i seran valorades per un jurat professional composat per experts en innovació i gestió urbana del món de la universitat, l’empresa i l’administració. El lliurament dels premis, tant del Concurs Coinnovem com del concurs SmartCAT Challenge, està previst que tingui lloc el proper 6 de novembre en un acte a Sabadell.

Les candidatures que es presentin han de respondre a necessitats reals de Sabadell. S’han previst 2 categories de premis, un referit a productes, processos o metodologies ja desenvolupades i aplicades (amb menys de 3 anys d’antiguitat), i un altre que recompensa idees innovadores originals, però que encara no s’hagin portat a la pràctica.

En paraules de Miquel Soler, regidor d’Innovació,

busquem solucions que responguin a les necessitats reals de la ciutat i que beneficiïn col·lectius i àmbits molt diversos, des del comerç i el turisme fins al medi ambient, passant per la participació ciutadana i el govern digital, en lloc d’adoptar solucions estàndard però desconnectades de les necessitats de la ciutat, o bé enfocades només a un sector urbà concret

Aquesta segona edició, el concurs compta amb més recursos, ja que s’ha doblat la seva dotació econòmica fins a 8.000 euros i s’ha inclòs una recompensa “en espècie”, consistent en la cessió d’un espai gratuït durant 6 mesos als centres d’emprenedoria municipals. Així mateix, s’han sumat esforços amb el concurs “SmartCAT Challenge” que organitza la Generalitat de Catalunya, per recompensar solucions tecnològiques d’empreses a reptes urbans, i que aquest any fa referència en exclusiva a 8 reptes molt concrets proposats per l’Ajuntament de Sabadell. En aquest cas, les empreses que hagin desenvolupat solucions tecnològiques donant resposta a aquests 8 reptes concrets, podran presentar la seva candidatura al concurs SmartCAT Challenge, que està dotat en conjunt amb 11.000 euros i preveu la possibilitat que una de les candidatures guanyadores faci una prova real de la seva solució a la ciutat de Sabadell, sense cost per l’Ajuntament.

Concurs Coinnovem Sabadell 2018

 

REFERÈNCIES

Ajuntament de Sabadell – Presentada la 2ª edició del concurs Coinnovem Sabadell, d’idees innovadores pel desenvolupament urbà

Anuncis
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close