Festa Major del 2018: un nova manera d’entendre la ciutat

WhatsApp Image 2018-07-25 at 09.32.47.jpeg

Del 7 al 10 de setembre, Sabadell tornarà a viure la Festa Major, enguany amb més èmfasi en la festa popular i tradicional, amb més estils de ball i més activitats per a tots els públics, a part de més elements per donar-la a conèixer. Amb un total de 254 activitats, 163 de les quals són propostes sorgides de la nostra ciutat. Una festa que s’ha organitzat per segon any consecutiu seguint les directrius sorgides del procés participatiu per repensar-la i gràcies al qual la convocatòria d’enguany és molt més participada.

L’inici de festa serà el divendres 7 de setembre, amb el tradicional Despertar de festa, el pregó a càrrec de la periodista sabadellenca Gemma Ruiz i l’acte inaugural amb Patx-Work.

 

Una Festa Major de tota la ciutat

Aquest any es consoliden els diferents espais on s’organitzen activitats festives, amb l’objectiu que tota la ciutadania la pugui viure. Així, al centre hi ha el gruix de les activitats de caràcter popular i tradicional i a l’Eix Macià i a Ca l’Estruch és on es faran els concerts. Finalment, el llarg de l’eix central es reserva per a les activitats descentralitzades. Així, hi haurà un concert el dissabte al sud i un altre el diumenge al nord de Sabadell. La plaça del Pi –que aquest any s’hi incorpora–, l’avinguda de la Concòrdia, la plaça de Montserrat Roig i la Creu de Barberà seran diferents punts on hi haurà activitats.

A més, es tornarà a tallar l’eix principal de Sabadell amb activitats infantils i esportives el diumenge, activitats itinerants el dilluns al matí i amb concerts diversos ambdós dies. La intenció és que la ciutat visqui la festa de punta a punta i que la festa s’acosti als barris.

Pel que fa a les activitats relacionades amb la cultura popular i tradicional, aquest any es consolida el despertar i el final de Festa Major, hi ha ballades de sardanes, el Ball de la Bola, la jornada castellera, trabucaires, puntaires, balls d’arreu, entre altres. Però s’hi incorporen activitats noves de gegants i capgrossos i les colles de foc proposen un final de cercavila impactant i recuperar el Mercat del Foc. Els castellers, faran un nou taller per joves en el marc del projecte Construïm Ciutat. Els Bastoners incorporaran un nou ball per al despertar i, a més, la cercavila de Festa Major tindrà dos punts de sortida que confluiran a la plaça de l’Alcalde Marcet.

Aquest serà el tercer Aplec de Festa Major, on es podrà gaudir de la fideuà, així com portar la carmanyola per compartir amb la família i amistats, acte amenitzat amb la Cia. Més Tumàcat durant el matí i amb els acordions de l’Associació La Diatònica, a la tarda.

Quant al ball, aquest és el tercer any de l’Envelat al passeig de la Plaça Major, que oferirà més estils de ball i més activitats per tal de consolidar-lo com el punt de trobada per als amants del ball en general. Hi tornarà a haver propostes de tango, country, sardanes, danses tradicionals catalanes, racó cubà… i s’hi afegirà la música disco, balls de saló i rumba.

Per la seva banda, al vespre les propostes musicals de la plaça de Sant Roc conviden Cherry & The Ladies, la Banda de Música de Sabadell i D’Kantaka, mentre que a Ca l’Estruch amb una programació engrescadora i en la línia de les activitats innovadores que es desenvolupen al llarg de l’any, com ara, circ, dansa, tallers de noves tecnologies, també la música tindrà presència, entre altres amb Lluís Coloma, Aisha & The Ray-Band, Xocolata Exprès i Coordinadora de Músics. Per la seva banda, a l’Eix Macià hi haurà Prozac Soup, Was i DJ Magenta a la nit electrònica; Ramon Mirabet, Macaco i Jokba la nit per a tothom, i Balkan Paradise Orchestra, Xavier Sarrià i Ebry Knighta la nit de Barraques. La festa la tancarà la Salseta del Poble Sec, el dilluns a la nit, com ja és tradicional.

Es tracta d’una oferta musical més variada, amb estils diversos i amb voluntat que gent de totes les edats es retrobi amb la música que més li agrada.

La Festa Major a la xarxa

Tota la informació de la Festa Major es podrà consultar al web http://www.sabadell.cat/festamajor. A més, amb l’objectiu de fer-la més participativa, l’Ajuntament proposa de fer servir l’etiqueta #FMSBD18 a les xarxes socials per publicar qualsevol comentari, fotografia o vídeo relacionat amb la festa.

Enguany, com a novetat, el canal d’Instagram municipal publicarà al final de cada dia algunes de les imatges que la ciutadania hagi penjat en aquesta xarxa amb l’etiqueta #FMSBDd18.

 

REFERÈNCIES

La Festa Major del 2018 serà més participativa i consolidarà un nova manera d’entendre la ciutat

Anuncis
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close