Guanyem Sabadell proposa un debat ciutadà sobre quin tips d’hospital ha de ser el Taulí

whatsappimage2019-01-30at18.11.43

Proposem que s’impulsi a partir de l’opinió dels professionals i de les usuàries d’aquest servei així com dels agents socials de la ciutat i la seva àrea d’influència.

Tenir uns serveis sanitaris professionals, ben equipats i adaptats a la necessitat del seu àmbit de cobertura és una reivindicació de Guanyem Sabadell que forma part dels seus principis programàtics.

Precisament per això, la plataforma ciutadana considera que cal un debat serè, obert i amb arguments que estigui lluny de qualsevol oportunitat de demagògia i populisme que no contribueixi a informar sinó a confondre. Per aquesta raó, la cap de llista d’aquesta formació, Marisol Martínez i el també candidat doctor Sebastià Gallardo, cap clínic de l’Albada, han presentat en roda de premsa el projecte de debat cap on han d’anar els serveis que presta el Taulí a tot el seu àmbit de cobertura.

Martínez ha demanat saber quin és el paper que jugarà el Consorci Hospitalari a partir de la reordenació que està duent a terme el Catsalut. Aquest canvi no es pot fer només als despatxos “sinó que ha d’anar acompanyat de tota la ciutadania que té una opinió i no poden quedar al marge d’aquestes decisions”.

La cap de llista de Guanyem Sabadell ha deixat clar que no permetrem cap retallada disfressada de reorganització, sinó que els fets han d’avalar que el model estigui reforçat. “Sabadell i el seu entorn ja van patir retallades i promeses incomplertes abans. Cal treballar des de la claredat i no utilitzar assumptes tan sensibles com aquests per tapar que no hi ha hagut en el passat capacitat d’influència per canviar les coses”.

“Fa anys es va defensar la descentralització i nosaltres ho vam creure. Es va parlar d’aproximar els hospitals a menys de 60 quilòmetres dels municipis i aquests centres de proximitat han anat pujant de nivell”, assegurava Gallardo, i afegia que ara s’aposta pel “Barcelonacentrisme”. Gallardo aposta pel treball en xarxa més que per la centralització dels serveis d’alta especialització.

La pediatra Montserrat Bosque, també ha defensat el treball en xarxa. Bosque també advertia que sense les dues oncòlogues que té l’àrea de pediatria del Taulí no es podrà continuar donant l’atenció. Per a ella la “proximitat” és fonamental, per evitar uns trasllats llargs als nens i sobretot per estar ben a prop del nucli familiar.

MÉS EN: Guanyem demana més informació i transparència a CatSalut pel trasllat de l’oncologia pediàtrica [Diari de Sabadell]

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close