JOSE LUÍS FERNÁNDEZ

Jose Luís Ferández: “Esperem poder torna a recuperar plenament la confiança
en l’Ajuntament”

En Jose Luís Fernadez va arribar al barri de Covadonga quan tenia 2 anys i allà si ha quedat. Ara està casat, té dos fills i des de fa més d’una dècada està vinculat a l’associació de veïns d’aquest barri històric per a la ciutat.

Foto covadonga.Com i quan neix l’associació de veïns de Covadonga?

Els primers documents són de 1979, són les actes fundacionals i tenim estatuts tant en Castellà com en Català. Eren documents molt avançats per l’època, sobre tot el que està escrit en Català, que anava un pas més enllà.  L’associació neix de la necessitat d’unir-se. Vivíem en una zona que tradicionalment ha estat aïllada de la Sabadell, vivíem entre un riu i una via ferroviària que vam soterrar per construir la Gran Via.

. Com vas arribar a l’associació de veïns?

Des de fa molt temps  hi he estat vinculat amb diferents actes, i ara soc el president després d’haver estat el secretari durant anys.

.Quines necessitat té el barri?

Les principals necessites fan referència a temes d’urbanisme. L’adequació de l’estadi de RENFE centre, amb la construcció d’un ascensor és un tema primordial. També ho és la reparació de la plaça Laietana, portem anys reclamant-ho. El tems i la pluja la ha anat malmetent i tenim idees de com repara-ho.

Un altre punt seria la policia de proximitat, sembla que ja ha començat a actuar en altres barris i ens agradaria que també ho fes al nostre. Així que com veuen tenim moltes coses a la llista de feines pendents.

.Com ha estat fins ara la relació amb l’Ajuntament? Us ha escoltat?

La relació ha estat sempre molt correcte, però en quant a temes d’urbanisme com et comentava, està tot molt malmès. Amb el nou consistori hem vist canvis a millor, però segueix la burocràcia tot  que hi ha idees innovadores com l’auditoria ciutadana, un projecte que ens sembla molt positiu. Tot i així, hi ha tems que es podrien millor com la freqüència de la neteja urbana al nostre barri o el control de la crema de rostolls al rodal de Ripoll. Són aspectes que s’han de treballar per a una millor convivència.

.Què espereu del nou govern de 4?

Doncs esperem poder tornar a recupera plenament la confiança en l’Ajuntament, i sincerament crec que es pot aconseguir. S’ha de recuperar aquella confiança que hi havia hagut durant l’època Farrés. No vull dir que durant l’època Bustos tot hagi estat malament, alguna iniciativa bona segur ha va dur a terme durant tant de temps al consistori, però les coses no s’han fet com s’haurien d’haver fet.

.Com valoreu l’activitat de la Fira? Quin paper juga al barri?

Amb la fira, l’associació de veïns té una relació genial! El personal tècnic sempre està disposat a col·laborar, així que no pot ser millor. La única cosa que s’ha de vigilar és que quan hi hagi fira, es respecti l’aparcament per accedir al a plaça de la Sardana, però per la resta, tot genial!

. El barri de Covandoga pertany al districte 1, però teniu una realitat molt diferent a la del centre, no és així?

Sí, té unes peculiaritats molt diferents al centre. En comparació tenim poc comerç, pocs serveis, un sistema de transport públic ben diferent… Tot i així és una realitat històrica que ens ha donat un perfil únic dintre de la ciutat i que fa que tot i que la zona nord com la zona sd del barri sigui ben diferents, tots ens hi avinguem molt i tenim un sentiment de pertinença i arrelament ben fort.Covadonga

. Entre les vostres últimes accions us heu adherit a la “xarxa antirumors”…

Efectivament, creiem que és una eina molt potent. Animem a la resta d’associacions a inscriure’s i posar-la en marxa, ja que pot evitar conflictes i atacs discriminatoris. Nosaltres a l’associació no parem de fer coses, sempre que siguin per millorar el nostre barri i la ciutat!

Anuncis
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close