SÍLVIA CARBONELL

“Hem de saber buscar l’equilibri entre animals i persones. A la ciutat hi ha espai per a tothom” 

Sílvia Carbonell va néixer a Vielha, però des de fa ja 14 anys viu a Sabadell, al districte cinquè. Li encanta la natura i els animals. De fet, a casa seva té dos gats i una gossa. És la presidenta de l’Associació de Propietaris de Gossos de Sabadell i membre de Guanyem Animalista.

 Silvia CarbonellQuè és i com neix “Propietari de Gossos”?
Vam néixer arran d’una campanya que criminalitzava i perseguia les persones que tenien Gossos a Sabadell a l’any 2014.  L’antic consistori va iniciar el projecte “Sabadell, tot net”, que per exemple, eliminava el Parc Sabadell com a única zona d’esbarjo per animals a tota la ciutat i que multava de forma extremadament severa comportaments que a vegades no eren responsabilitat única dels propietaris.

Durant aquell temps, diferents persones de la ciutat vàrem decidir unir-nos i vam crear una plataforma per sumar forces i per buscar una via de concòrdia i enteniment entre els propietaris d’animals i la resta de la ciutadania. A la ciutat  hi ha espai per a tothom.

Avui som una associació que continuem lluitant pels parcs i per defensar els drets dels animals.

 Com han canviat les polítiques de benestar animal en els darrers mesos a Sabadell?
S’han fet passes importants. Encara queda per fer però de moment ja s’ha constituït la Taula de Benestar Animal i s’ha redactat una ordenança pionera en aquest camps. A més Sabadell ha estat declarada ciutat lliure de maltractament animal i això és un gran què. Fins ara no havíem estat presents en l’agenda del consistori.

Aprofito per donar les gràcies al regidor encarregat d’aquesta matèria, el senyor Miquel Soler, que sempre ens ha rebut i tractat amb molta amabilitat. S’ha implicat molt en les qüestions animalistes i això és d’agrair.

Quines novetats aporta la nova ordenança Municipal en matèria de benestar animal?
Moltes! Regula l’accés dels animals als transports públics, especifica els drets i les obligacions dels propietaris, descriu que és una tinença responsable… En definitiva, unes pautes molt acurades per protegir tant el benestar animal com el ciutadà.

Sílvia també has iniciat una campanya a Change.org que ja compta amb més de 15.000 seguidors. Per qui encara no la conegui, ens pots fer 5 cèntims?
Va néixer arran de presenciar diverses situacions durant els darrers mesos on gats han quedat atrapats varis dies damunt d’arbres o taules sense la possibilitat de baixar. Segons ens han comentat els propis bombers, dins del seu protocol, ells no es poden fer càrrec d’aquestes situacions. Ara mateix estem intentant canviar aquest circuit a tota Catalunya i sembla que de moment estic rebent força suport per part de la ciutadania. Molta gent pensa com jo… Si us voleu sumar, ho podeu fer al següent enllaç.

Petició change.org Bombers de la Generalitat

Per si encara algú no ho veu clar, per què és important cuidar dels animals?
Són éssers vius que senten i pateixen com nosaltres. Formen part de la nostra societat i cal protegir-los davant el salvatgisme i el maltractament que algunes persones els hi practiquen.  Reitero la idea, de la importància de buscar un equilibri entre les persones i els animals. Hi ha espai per a tothom i hem d’aprendre a compartir-ho i no abusar d’aquelles espècies de les quals en creiem superiors. L’home no pot estar per sobre de tot.

logopropis2

Anuncis
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close